Att göra en fotobok

För 20 år sedan så hade i princip alla fotoalbum där de samlade sina framkallade bilder. En brokig skara av lite halvsuddiga bilder och andra som också inte var sådär jättelyckade. Det var ju så då innan digitalkamerans tid att man inte kunde kolla om bilden blev bra innan man framkallade den så därför så blev minst hälften av bilderna långt ifrån ok, det var alltid någon som blundade, bilden blev inte skarp eller så gick något annat snett. Det som var positivt var ju att det var enormt spännande att hämta ut dessa bilder och se hur de blev, oftast hade filmen suttit i kameran i ett halvår så många av bilderna minns man inte ens att man tog. Härliga minnen som kunde återupplevas igen.

När digitalkameran sedan kom och vi kunde kolla på bilderna så kunde man också sortera på ett helt annat sätt, blev en bild dålig så kunde man snabbt radera bort den från kameran. När digitalkameran kom så laddade man in alla kort på datorn och hade sedan digitala album istället för analoga. Men i och med detta så tappade man också det där härliga att sitta och bläddra i fotoalbum tillsammans. Istället så kollade man själv igenom bilderna på datorn ibland, det blev liksom inte lika ofta av att man framkallade dem, de fanns ju redan där och det blev ju en onödig kostnad. Men nog fanns saknaden efter att bläddra i album.

fotobok

Men så kom fotoboken och nu kunde vi skapa våra egna album på nätet. Fotoalbumet har återuppstått fast nu i en helt annan form. Nu kan vi istället sortera och selektivt välja ut vilka foton vi vill ha i vår fotobok. Vi kan skapa dessa utifrån exempelvis olika teman som ”Spanienresan” eller ”Lisas student” eller liknande. Fotoboken är också den perfekta presenten att ge bort till nära anhöriga, kanske samla de bästa bilderna på barnen och sedan ge den i present till mormor. Du kan också göra en tids- fotobok och ge till din bästa vän, du samlar de bästa bilderna från eran tjugoåriga vänskap och ger den sedan till henne i present, mer personligt och fint blir det ju inte.

En fotobok kan också skapas utifrån olika teman som inte har med människor att göra, man kan samla sina bästa höstbilder och kala fotoboken för Höst. Samma med de andra årstiderna. Eller varför inte göra en fotobok med bilder på ditt husdjur som kanske har gått bort, en minnesbok att bläddra i när man vill minnas. Det finns så otroligt mycket att göra och detta är verkligen vår tids fotoalbum, ett maxat fotoalbum utan blundande ögon och suddiga bilder. Är du intresserad av att göra en fotobok så kan du göra det själv på nätet på sidor som denna och denna! Det finns hur många sidor som helst och du kan jämföra priser dem emellan och sedan välja ut vilken som du tycker passar dig bäst, har man ett konto på en sida så brukar det dessutom bli billigare varje gång du gör en fotobok.