Smycka dina väggar med läcker fotokonst

Fotokonst är en konst som alla har råd med och det bästa av allt är att man kan skapa den alldeles själv. Varför inte förstora favoritfotot från sommaren, eller solnedgången från Bali, granar i vinterskrud, foton på familjen och vännerna- här kanske man kan göra en stor fotovägg med alla vänner som man håller kär. Tänk efter på vad du vill vistas i för omgivning i ditt hem, tycker du om djur och natur så kan ju det vara ett tema i ditt hem. Är du familjekär och tycker om att ha dem runt om dig, ja då kan ju en fotovägg vara något, gillar du grafiska mönster och färg så är ju det en ide att spinna vidare på.

I dag kan man köpa hem fotopapper själv och ladda in i skrivaren och sedan printa ut de bilder som du vill ha, billigare än så blir det knappast att ”köpa” konst. Ramarna behöver inte ens vara sprillans nya, gör en runda på loppisar och fynda begagnade och unika. Allt behöver inte vara sprillans nytt, det ger ofta en mer gedigen känsla om man kombinerar lite olika sorter och gammalt med nytt. Allt behöver heller inte vara perfekt matchat utan det blir mer levande om man blandar lite färger och former. Var inte rädd för att ta ut svängarna lite, konst ska vara kul och skapa glädje. Konsten ska passa dig och ditt hem inte de som kommer på besök till dig, det blir bara fel när man försöker passa in i något som inte alls är du.

Är man ute efter fotokonst i storlek större så finns det en uppsjö av fotoaffärer på nätet. Där kan man skicka in ett foto som man tagit som de sedan kan förstora upp precis så stort som du vill ha den, kanske en hel vägg till och med. Det finns också så att du kan spänna upp din konst på en Canvas tavla. Kolla exempelvis här! Det finns så mycket roligt som man kan göra i denna genre att det är bara att låta fantasin flöda och kreativiteten dansa. Allt är tillåtet och allt är kul.

Konst kan också komma i tapetform och där kan du ju välja om du vill smälla upp en rolig tapet över ett helt rum eller kanske begränsa dig till en hel vägg. För att få inspiration eller kanske göra ett inköp så kan du kika in på denna roliga nätbutik. Ett litet dyrare alternativ men det kan det ju vara värt ibland. Det som är positiv här är att du kan göra en exakt måttbeställning och utskärning av din tapet. Precis så att den passar in på just din vägg. Effekten att sätta in en fotovägg någonstans i sitt hem blir oftast väldigt snyggt, det skapar ett djup och samtidigt så speglar det vem du är. Det är ett smart sätt att göra sitt hem mer personligt och mer hemtrevligt och anpassat efter hur just du gillar det.